Uutiset ja tapahtumat

2020 – Pelikasvatuksen huippuvuosi!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Tämä vuosi tulee olemaan merkittävä suomalaiselle pelikasvatukselle monestakin syystä, joista ensimmäinen on tämä uusi portaali, joka kokoaa tuoreita pelikasvatuksen julkaisuja, kiinnostavia videoita, tehtäviä pelikasvatuksen tueksi, sekä pelejä erilaisten aiheiden käsittelyyn.

Toiseksi, tammikuussa julkaistiin ensimmäinen pelikasvatusta käsittelevä ja määrittelevä väitöskirja. Mikko Meriläisen väitöskirja “Kohti pelisivistystä : Nuorten digitaalinen pelaaminen ja pelihaitat kotien kasvatuskysymyksenä” antaa suosituksia “pelisivistykselliseen pelikasvatukseen, jossa huomioidaan sekä nuorten pelaajien että pelaamisen monimuotoisuus ja korostetaan nuorten toimijuutta.”

Kolmanneksi, kansallinen Peliviikko järjestetään jo kymmenettä kertaa! Kirjastoista pelipäivänä alkanut ja sittemmin kokonaiseksi viikoksi laajentunut pelikasvatuksen teemaviikko kokoaa tuhansia suomalaisia yhteen pelaamaan ja sivistämään itseään pelikulttuureista. Haastamme tänä vuonna kaikki konsolille kykenevät osallistumaan Peliviikon viettoon järjestämällä avoimen tai suljetun pelitapahtuman.

Neljänneksi, uudet kansalliset mediakasvatuslinjaukset tarjoavat myös pelikasvattajille ohjenuoran, jolla suomalaisesta pelikasvatuksesta tulee entistä kattavampaa, laadukkaampaa ja systemaattista. Lue Lauri Palsan blogikirjoitus, jos uusien linjausten taustat kiinnostavat.

Kuvakaappaus julkaisusta
Ote julkaisusta “Medialukutaito Suomessa. Kansalliset mediakasvatuslinjaukset.”

Tule mukaan!

Uusi portaali tarjoaa suomalaiselle pelikasvatukselle ja Pelikasvattajien verkoston asiantuntijoille laajempaa tavoittavuutta ja myös kansainvälistä näkyvyyttä. Otamme vastaan artikkeleita pelaamista ja kasvatusta yhdistävistä aiheista! Julkaisemme helmikuun aikana myös Pelikasvattajan käsikirja 2:sen artikkelit helposti jaettavina ja kommentoitavina kirjoituksina.

Tehdään vuodesta 2020 Pelikasvatuksen huippuvuosi!

Tommi työskentelee Kansallisessa audiovisuaalisessa instituutissa mediakasvatuksen suunnittelijana. Tommi koordinoi Peliviikkoa ja on Pelikasvatus.fi sivuston päätoimittaja.

Kirjoita kommentti