News

Tulossa: Pelitoimintaa Suomessa -sivusto

Pinterest LinkedIn Tumblr

Pelitoimintaa Suomessa -sivuston tarkoituksena on koota kaikki suomalaiset peli- ja nörttikulttuuriin liittyvän toiminnan ja tapahtumien järjestäjät yhteen paikkaan. Tällä pyritään helpottamaan peliharrastustoimintaan ja -tapahtumiin liittyvän tiedon löytämistä.

Jotta peliharrastuksen löytäminen olisi helppoa!

Kyseinen sivusto on suunnattu erityisesti…

  • peliharrastusta, -toimintaa, -tapahtumia ja -yhteisöä etsivälle (on sitten minkä ikäinen tahansa),
  • vanhemmille, jotka etsivät lapselleen peliharrastusta/-tapahtumaa ja tietoa pelaamisesta sekä
  • pelitoimintaa järjestäville ja kasvatusalan ammattilaisille, jotka haluavat saada tietoa muista pelitoimijoista.

Sivuston tärkeintä antia on Peliharrastusta etsivälle -sivu, jolle peli- ja nörttikulttuuriin liittyvän toiminnan järjestäjät kootaan. Sivustolla vierailevan on mahdollista suodattaa toimijoita erilaisten suodattimien avulla, esimerkiksi alueen, kohderyhmän, peli- tai harrastusmuodon ja toteutustavan mukaan.

Verkkosivut on tarkoitus julkaista alkusyksyn 2023 aikana tai kun sivuston Peliharrastusta etsivälle -sivulle on saatu kerättyä “alkupääoman” (noin +20 toimijaa) verran toimijoita.

Sivustoa ylläpidetään alkuun vapaaehtoispohjalta. Sivustoprojektin taustalla toimivat pelikasvatuksen ja -harrastamisen aktiivit:

  • Minna Koirikivi (yhteisöpedagogi AMK) toimi Pelimiitti-toiminnan koordinaattorina ja viestintävastaavana vuosien 2017-2022 ajan. Nykyisin hän toimii vapaaehtoisena Jokilaaksojen Pelaajissa. Minna on ollut myös mukana järjestämässä Pelikasvattajien verkostotapaamista Oulussa.
  • Pauli Hulkkonen (yhteisöpedagogi AMK) on pitkän linjan nuorisoalan ammattilainen sekä järjestö- ja vapaaehtoisaktiivi. Hän on toiminut erityisesti peliyhteisöjen ja -yhdistysten piireissä. Pauli on ollut aktiivinen muun muassa Suomen Roolipeliseurassa.
  • Tiia Mällinen (sosionomi AMK) on kirjoittamista rakastava bloggaaja, jolle lauta- ja konsolipelaaminen on noussut tärkeäksi harrastukseksi aikuisuudessa. Oman bloginsa lisäksi hän on kirjoittanut arvosteluita ja artikkeleita Errori.net -sivustolle. Tiia sijoittui tämän vuoden Nova-kirjoituskilpailussa sijalle 10.

Nyt voit ilmoittaa organisaatiosi sivustolle!

Oman organisaation tai toiminnan voi ilmoittaa jommalla kummalla alta löytyvällä lomakkeella. Oman tahonsa ilmoittaminen sivustolle on maksutonta.

Tämän lomakkeen yhteyteen voi liittää oman toiminnan logon kuvatiedostona. Lomakkeen täyttäminen vaatii Google-tilille kirjautumisen:

https://forms.gle/KaaqnZY7FbqTsbGe9

Tämä lomake ei vaadi Google-tilille kirjautumista, mutta oman tahon/toiminnan logo tulee tällöin lähettää erikseen sähköpostitse:

https://forms.gle/3wez8Ff34FX1wgHFA

Organisaatiosi lisäksi voit täyttää lomakkeen erikseen järjestämällenne tapahtumalle, kuten con- tai LAN-tapahtumalle!

Muutamia havainnekuvia ja ohjeita lomakkeen täyttämiseen löytyy “Tietoa ja ohjeita pelitoiminnan järjestäjälle” -tiedostosta (PDF).

Vastauksia useimmin kysyttyihin kysymyksiin on koottu tähän tiedostoon (Google Docs -tiedosto).

Sivustosta voi kysellä lisätietoja sähköpostitse: pelitoimintaasuomessa@gmail.com.

Comments are closed.

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Tilaa pelikasvatuksen uutiskirje
Uutiskirje ilmestyy 5-6 kertaa vuodessa.
ErrorHere