Digitaalinen pelaaminen on lisääntynyt teknologian kehittymisen myötä viime vuosikymmeninä. Se voi olla viihdettä, kuntoutusta, hyvinvoinnin ylläpitämistä, mutta se voi olla myös koukuttavaa ja hallitsematonta. Tässä Netikäs-sarjan kuudennessa vihkossa tarkastellaan digitaalista pelaamista ja sen mahdollisuuksia.

Lataa vihko (PDF)

Katso myös Netikäs-video, jossa eläkeläinen Marja-Leena Mahlamäki kertoo omasta digitaalisesta pelaamisestaan.

Mediasivistysmateriaali on osa Eläkeliitto ry:n ja EHYT ry:n yhteisen LähiVerkko-projektin materiaalituotantoa. Materiaali on tehty yhteistyössä seuraavien toimijoiden kanssa: Vanhustyön keskusliitto (VTKL) SeniorSurf, SenioriVerkko-hanke, ENTER ry, Seniorien ATK-yhdistys Savonetti ry, EHYT ry:n Arpa-projekti ja Mediakasvatusseura ry. Tämän materiaalin tekoon on saatu tukea RAY:lta.

Mitä on pelikasvatus?

Pelikasvatus on pelien ja niihin liittyvien ilmiöiden ymmärtämistä edistävää toimintaa, jonka kohderyhmänä on koko väestö. Pelikasvatuksen tavoitteena on pelilukutaidon ja positiivisen pelikulttuurin edistäminen ja peleihin liittyvien haittojen vähentäminen. Pelikasvatusta edistää Suomessa Pelikasvattajien verkosto, joka ylläpitää näitä verkkosivuja ja järjestää vuosittain Peliviikon.

Kokoamme näille sivuille pelikasvatuksen tueksi tuotettuja materiaaleja ja tiedotamme ajankohtaisista ilmiöistä ja tapahtumista. Etusivulta löydät uusia ja suositeltuja sisältöjä, mutta voit myös lajitella sisältöjä valitsemalla yläpalkista sinua lähinnä olevan toimintaympäristön.

Katso myös: Lista pelikasvatuksen asiantuntijoista Suomessa
Pelikasvattajien verkosto
Facebook-ryhmä · 1 772 jäsentä
Liity ryhmään
Pelikasvattajien verkosto on valtakunnallinen asiantuntija- ja ammattilaisverkosto (erityisesti lasten ja nuorten digitaalisen) pelaamisen parissa toi...

#pelikasvatus